For at få en succesfuld start med dit fluefiskeri er det en rigtig god idé at starte med et fluekastekursus. På den måde kan du undgå at tillægge dig dårlige vaner, da du vil lære teknikken på fluekastet rigtigt fra start. Du vil opleve hurtigere og langt mere succes ved fiskevandet med langt mindre frustrationer – som så meget andet er fiskeriet en større fornøjelse, når både fluekast og fiskeri fungerer.

ENHÅNDS FLUEKASTEKURSUS

Er du helt ny med fluestangen og ønsker at lære det grundlæggende fluekast? Eller har du i forvejen erfaring, men ønsker at finpudse dine fluekast? Så er dette lige noget for dig.

Et kursus for begynderen eller finpudsning for den mere erfarne fluekaster kunne bestå af følgende:

– Udstyr – at vælge og justere efter dit fiskeri.

– En gennemgang af de grundlæggende fluekast og teorien bag dem.

– Introduktion til de mest almindelige kastefejl og hvordan du identificerer og retter dem, så du fremadrettet vil lave færre fejl i dine fluekast.

– Valg af fluekast til din fiskesituation.

– Introduktion til enkelt-/dobbelttræk.

Ovenstående er blot et eksempel på kursusindhold. Det er helt op til dig, hvad dit kursus skal indeholde, og kurset vil til hver en tid blive tilrettelagt efter dine kompetencer, ønsker og behov. Tøv ikke med at kontakte mig ved interesse – jeg glæder mig til at høre fra dig.

OBS:

Ved 1-1 undervisning i enhånds fluekast har du mulighed for at låne stang, hjul og line, jeg skal blot informeres ved tilmelding. Dette kunne for eksempel være en rigtig god mulighed, hvis du er helt ny med fluefiskeri, og ønsker at prøve det af inden du selv investerer i nyt grej.


TOHÅNDS FLUEKASTEKURSUS

Speykast med tohåndsstangen kan give dig mange muligheder ved fiskevandet. Med speykast kan du blandt andet ved fiskeri i større elve, få mulighed for at begå dig på begge sider af elven – uanset om du er højre eller venstrehåndet.

Et tohånds kastekursus i speykast kan blandt andet indeholde nogle af følgende punkter:

– Teori om de forskellige fluekast og hvornår de kan bruges.

– Lær fluekast såsom, rullekast, underhåndskast, snake roll, double spey og snap T/C.

– Gennemgang af de mest almindelige kastefejl – hvordan du identificerer og undgår dem fremadrettet.

– Valg af fluekast til din fiskesituation.

– Grejsammensætning alt efter hvilket fiskeri du skal praktisere.

Ovenstående er blot et eksempel på kursusindhold. Det er helt op til dig, hvad dit kursus skal indeholde, og kurset vil til hver en tid blive tilrettelagt efter dine kompetencer, ønsker og behov. Tøv ikke med at kontakte mig ved interesse – jeg glæder mig til at høre fra dig.

OBS:

Ved 1-1 undervisning i tohånds fluekast har du mulighed for at låne stang, hjul og line, jeg skal blot informeres ved tilmelding. Dette kunne for eksempel være en rigtig god mulighed, hvis du er helt ny med fluefiskeri, og ønsker at prøve det af inden du selv investerer i nyt grej.


GRUPPEKURSUS

Er I en mindre gruppe der ønsker at få et kastekursus sammen er et gruppekursus en rigtig god mulighed.

Kravet for oprettelse af et gruppekursus er, at der kan samles minimum 3 og maks 5 personer.

Et gruppekursus kan enten være i en- eller tohånds fluekast alt efter ønske. Kursets indhold vil til hver en tid blive tilrettelagt efter jeres kompetencer, ønsker og behov.

Lyder dette interessant? Så tag dine venner, familie eller kollegaer under armen og få en god og lærerig dag med undervisning i fluekast.

Jeg glæder mig til at høre fra jer.